ekmekci. Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BAL KABAKLI EKMEK



Nerdeyse kabak mevsiminin bittiği su dönemde gittiğim markette bal kabaklarını görünce bu ekmegi yapmak kaçınılmaz oldu :) 
Marketteki kadına ekmek tarifini verdim ama iple nasıl bağlanıyor falan bir türlü anlatmayı beceremedim :)
Yumuşacık  turuncu ekmeklerin tadına doyamıyacaksınız :)


2 dilim bal kabağı 
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı bal
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un ( 1 kilo kadar )

Yapımı:

2 ince dilim soyulmuş bal kabağını küçük küçük doğrayın. Üzerine gelecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra suyunu iyice süzüp püre haline getirin. Hamur yoğurma kabına 1 su bardağı bal kabağı püresini koyun. Ilık su ve sütü bir kaseye  koyup içine mayayı ilave edip ezin. Biraz mayanın kabarmasını bekleyin. Bal kabağının üzerine sütlü karışımı dökün. Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur yoğurunuz. Üzerini örtüp yarım saat mayalandırın. 





Unlu bir zemine hamuru koyun. Avuç içinden biraz büyük bezeler alıp yuvarlayınız. Bezeleri hafif unlayınız. 



 Bazı ekmeklerin içine kabak çekirdeği doldurdum, çok lezzetli oldular.

Mayalandıktan sonraki hali, yani bu kadar sıkı bağlamayın sakın, yoksa ipleri çıkarmakta zorlanırsınız.
Fotoğraftaki gibi kalın iple  ortasına hamur bezesini koyun,sıkmadan bağlayın. Yağlanmış tepsiye veya kağıt serilmiş seyrek dizin. 10-15 dakika tepside mayalandırdıktan sonra,  175 derecede Isınmış  fırında  pembe renkte kızarana kadar pişirin. 
Piştikten sonra iplerini kesin.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim