1 kilo çavdar unu
2 tatlı kaşığı tuz
1 büyük çay bardağı eksi maya ( 200 gr. )
200 gr. ceviz içi
Ekşi Maya Yapımı Burda ılık su Hamurun kıvamı ne çok cıvık nede çok katı olacak. hamuru katlayarak yoğurun, yoğurdukça elinize yapışmayacak, elinize yapışmayınca kıvamı tam olmuş demektir.
İki misli olunca cevizleri ekleyip tekrar yoğurun,bu yoğurmayı katlayarak yapın, son seklini verip, unlanmış mayalanma sepetine alın.
Son kabarma olunca tahmini süreden yarım saat kadar fırını açmış olmalısınız ve içerisinde ekmeklerinizi pişireceğiniz kaplarınızı da fırına koymuş olmalısınız.
Isınan kapların içine ekmeğinizi hırpalamadan bir hamlede koyun ve üzerine keskin bıçakla kesikler atın. Fırının en alt rafına ısıya dayanıklı bir kap içinde kaynar su koyarak pişirme Süresinin ilk 10 dakikasında nem üretilmesini sağlıyorum.
Çavdar Ekmeği Nedir?
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim