ekmekci. Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Kafkasya Usulü Peynirli Mısır Ekmeği



Malzemeler: 3 bardak (  ölçümüz büyük cay bardağı ) mısır unu, 1 bardak beyaz un, 500 gr taze Çerkes peyniri veya başka peynir ceşidi 2 adet yumurta, 2 bardak  peynir suyu,( ben çökelik yaptığım suyu kullandım ) veya sulu yoğurt bir miktar tuz


Mısır unu ile beyaz un karıştırılıp içi açıldıktan sonra peynir suyu veya yoğurt dökülür, daha sonra yumurta ve tuz da ilave edilerek iyice yoğrulur. Sonra peynirde iyice ufalanarak hamura karıştırılır ve 2 saat kapatılarak bekletilir.
  Yağ sürülen bir tepsiye  veya pasta kalıbına dökülen hamur  180 derecede önceden ısıtılmış fırına sürülür. Altı üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

ARZU'nun Lezzet Adası dedi ki...

Ekmeklerine bayılıyorum tabi senin sanatına da bayılıyorum....Ellerin dert görmesin...

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim