ekmekci. Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Ciabatta

Benim yaptığım ekmeklere göre şekilsiz bir ekmek türü Ciabatta  üstü çıtıçıtır ekmekleri sevenler için çok güzel bir tarif...  



italyan mutfağının önemli tariflerinden Ciabatta yapılması biraz uzun sürüyor. Mayalanma süresinden dolayı  sabırla beklemeniz gerekecek. Mayayı önceden hazırlamalısınız.
3 yemek kaşığı dolusu un   9-10 gram yaş maya  yarım su bardağı suyla karıştırıp  üzerini kapatıp oda sıcaklığında  12-16 saat bırakın.

isterseniz Ön maya tarifi ile yapabilirsiniz.
400 gr.un
4-5 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı seker
su
10 gram yaş maya ( yarım yaş maya kullanıyoruz tüm ekmekte)
Ertesi gün yoğurma kabınıza yaptıgınız mayayı ve yukardaki malzemeleri ilave ederek kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapın. Hamurun üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyagini gezdirin.

Yoğurduğunuz hamuru 2 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru bolca un serptiğiniz tezgahta katlayarak sekil verin.




Sakın yoğurmayın, yoksa  hava kabarcıkları kaybolur ve istediğimiz gibi delikli bir ekmek olmaz. Son şeklini verdiginiz ekmegi fırın tepsinize yerleştirin 40-45 dakika daha tepside mayalanmaya bırakın.
 Ben hamurları çok yakın koymuşum, çünkü benim yaptıgım hamur fazlaydı. normalde bu ölçüden iki ekmek oluyor.

230 derecede önceden ısıtılmış fırına ekmegini koyun. fırının altına elinizle biraz su serpip firin kapağını kapatın. 30 35 dakika hafif pembe renkte pişirin. 
15-20 dakika sonra yiyebilirsiniz. Sıcak olarak cok lezzetli oluyor. Afiyet olsun








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

ROJİN BUZ dedi ki...

Ellerine saglik cnm

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim