ekmekci. Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KATLI ÇİÇEK EKMEK


Tarif yine benim klasik süslü ekmek tarifi :)
400 ml. süt 
42 gram. Taze maya ( 1 paket)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta ( 1 yumurtanın sadece beyazını hamurun içine ilave edin, sarısı üzerine sürmek için)
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı  üzüm sirkesi
aldığı kadar un
yumuşak bir hamur için 800 gr.  un yeterli oluyor.
 Şeker,maya ve 3 çorba kaşığı un ısıtılan sütün içinde çözülür, ve kabarması beklenir.(yaklaşık 5-6 dk yükselir.) zeytinyağı, sirke ve tuzu çırpın.  aktif maya karışımı ekleyin.unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak oluyor.  Unu yavas yavas  ilave edin. 
Yoğurma kabınızın  kapağını kapatın.ve iki katına kadar  mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru kağıt serilmiş tepside veya pasta kalıbında istenilen şekil verilir tekrar mayalanmaya bırakılır.Mayalandıktan  sonra biraz zeytinyağı ile bir çay kaşığı süt  çırpılmış yumurta sarısı sürülür.175 derecede kızarana kadar pişirilir.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim