ekmekci. Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

MÜSLİ EKMEĞİ -MUESLI BREAD-MÜSLI BROT


Her çeşit ekmegi denedim şimdiye kadar; bu tarifide ingilizce bir siteden aldım.

  Aşure Ekmeği -Muesli Bread- Müsli Brot
Oldukça besleyici bir ekmek 

MALZEMELER : 1 ekmek için 
ayni bardak ölçüsüyle yarim bardak  su
  1 büyük kulplu çay bardağı   süt
 müsli ( 1 bardak)
 1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı tüm fındık
1 avuç kuru kayısı
 2-3 yemek kaşığı bal
 hepsinden 1 avuç kuru böğürtlen / vişne / yaban mersini/ hurma
Kuru meyve miktarını zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.
 8 yemek kaşığı su Mayayı eritmek için
15 gram yaş maya ( bendeki maya 42 gr. 1 cm kalınlığında kestim )
3 bucuk bardak un (  tüm bardak ölcüleri resimde görünen bardakla)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta

Üzerini süslemek için: Yulaf ezmesi

Kuru meyveleri küp şeklinde doğrayın, fındıkları ve fıstıkları da ekleyip, karıştırın.  (Bu  sefer ekmek için hazır doğranmış kuru meyve karısımı kullandım.) 


Müslinin üzerine sütü, suyu ve balı ekleyip, mutfak robotunda karıştırın. 30 dakika boyunca dinlendirin. Mayayı 50 gram suda eritin. Tuzunu ,Unla birlikte, hazırladığınız müsli karışımına ekleyin. 2-3 dakika boyunca yoğurun.ve kasedeki tüm  malzemeyle hamurunuzu yoğurun.

Hamuru un serptiğiniz  tezgahınıza yayıp,  acın. Üzerine kuru meyve karışımını serpin,sonra  2-3 kere  katlayın. Meyveler ve yemişler iyice hamura yayılana kadar yoğurun.Hamuru bir kaseye koyun, üzerini bir örtü ile örtüp, ılık bir yerde 1 saat kadar dinlendirin.


Hamurunuzla   istediğiniz ekmek seklini yapın. Tepsiye veya kalıbınıza yerleştirin. Çırptığınız yumurtayı ekmeklerin üzerine sürüp, yulaf ezmesini serpin.   30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 30-35 dakika pişirin.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

Yasemin Yigit dedi ki...

hayirli olsun ellerine saglik

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim