ekmekci. Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Ev Yapımı Köy Ekmeği


1 Kilo organik tam buğday unu, 1 yemek kaşığı pekmez  (ekmegin daha dayanıklı olması için ) 2 tatlı kaşığı tuz,su ve  1 maya  bu malzemelerle kulak memesinden yumuşak bir hamur yapın. Bazen 1 su bardagi yulaf ezmeside ilave ediyorum.  Arzu ederseniz sizde ilave edebilirsiniz.

Oldukça cıvık bir hamur oluyor.Mayalanmaya bırakın 30 dakika kadar,mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölün.Her parçayı 5-10 dakika katlayarak yoğurun,içindeki hava çiksin.
Elinize yapışırsa çok ama çok az unla yoğurabilirsiniz. Yuvarlak sekli verip  her yerini bolca unlayıp   fırın tepsinizde mayalanmaya bırakın.iki misli olan ekmeklerinizi 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık olarak 50-60  dakika sürüyor.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim